EL PROJECTE

Sensibilització aplicada a l’emprenedoria social

El projecte Sensibilització aplicada a l’emprenedoria social pretén aproximar i/o donar a conèixer als i les habitants del districte de Nou Barris un model econòmic alternatiu en tant que sortida a la situació de l’atur; l’autoocupació, ja sigui en format col·lectiu o individual.

 

Volem arribar a persones amb iniciativa, empenta, creatives, amb idees, i ganes d’emprendre socialment o de conèixer què és l’emprenedoria social, per mitjà d’unes xerrades informatives que tindran lloc a diferents entitats del teixit social del districte de Nou Barris durant els mesos de febrer i març.

El projecte però vol anar una mica més enllà. Així, aquelles persones* que assisteixin a les jornades i que manifestin un interès exprés en emprendre socialment, tindran la possibilitat de participar en un itinerari formatiu.

 

Aquest itinerari formatiu consta de dues parts: en primer lloc, una formació sempipresencial (online i presencial) en emprenedoria social (on també es proporcionaran eines per a l’alfabetització digital); i en segon lloc, el què anomenem “diàlegs i panell de retorn” amb empreses socials consolidades, això és, una visita a cinc empreses socials (1 per cada tema de l’índex de continguts) on una persona de l’empresa social ens explicarà com treballen un dels temes des de la seva experiència. A continuació, les persones assistents podran resoldre dubtes i/o fer aportacions en base als coneixements adquirits al llarg del curs.

 

Aquest projecte finalitzarà amb una Conferència Internacional, on el tema central serà l’emprenedoria social adreçada a dos col·lectius en risc d’exclusió social: persones joves i persones majors de 45 anys, especialment dones i persones d’origen immigrat.

L’itinerari formatiu va adreçat només a persones que puguin acreditar que estan aturades, i que són majors de 45 anys. Es donarà prioritat al gènere femení i a persones d’origen immigrat.

Amb la col·laboració de:

Col·laboració en “bones pràctiques”: